Lite mycket nu...

Det går långt mellan uppdateringarna här minsann, men det är lite mycket runt omkring oss nu.. Nilas är född med grå starr på sitt högra öga. Den 28e januari blev han opererad för detta, allt gick bra, men oj vilken jobbig dag :-S Op skulle göras i Stockholm, av personal från St:eriks ögonsjukhus. Men eftersom han är så liten skulle det ske på Astrid Lindgrens barnsjukhus, vi åkte till sthlm på torsdag innan (27e alltså). Det var ordnat att vi skulle åka med jumbolansen härifrån, men när vi kommer till csk så är vi inte bokade *bra kämpat* Allt löste sig så vi kunde åka med, till Enköping, där väntade en taxi vi fick byta till och vidare mot huvudstaden.. Vi hade tid på St:eriks först, kl 12.. Kommer inflåsande där strax efter 12 *stress* Får träffa en läkare där som kollar ögonen på Nilas. Kl 13 hade vi en ny tid, då på ALB, som dessutom ligger i Solna.. Ringer färdtjänst och gissa vad?!? Jo vi får en bil till *trumvirvel* 13.10 Börjar det med krångel, nog 17 håller det på resten av dagen då.. Fixar fram telefonnr till avd dit vi ska kl 13 och får ringa och tala om att vi minsann blir sena, oh va jobbigt sånt är, man vill ju liksom va i tid..
Tillslut kommer väl vår bil iaf, så i Solna är vi ca 13.30. Väl där förstår de våran situation, vilket kändes väldigt bra.. Liten info där innan vi ska iväg och träffa en narkosläkare, för mer info.. Stressade som vi var glömde vi både hans mat och napp uppe på avd *orutinerat*

När vi pratat klart med narkosen får vi upp på avd igen och då får vi även vårat rum.. Andreas skulle egentligen åkt till ett hotell som vi bokat, men stannade kvar hos mig och Nilas på sjukhuset, vilket var väldigt skönt :-D På kvällen badade vi lillegutt, så han skulle va ren inför op, de satte sån inport (eller vad det nu heter) i foten.

Vi fick den första tiden för op, alltså kl 8. Och det innabar fasta från kl 04.00, herregud, där började det jobbiga.. HUR i hundan talar man om för en liten på 4 veckor att han inte får nån mat :-o Mycket skrik och tårar blev det.. Timmarna gick vääääldigt sakta då kan jag lova, men tillslut var kl 7.30. Dagpers. kom in och tala om att vi skulle gå till op strax före 8.. En av föräldrarna skulle med in tills liten somnade. Andreas fick följa med, jag orkade inte..
Jag grina, så jag grina.. När de gick iväg, sen när Andreas kom upp, sen när vi väntade på samtal att det var klart, sen satt vi i väntrummet vid op, då grina jag, när kirurgen kom och informerade, brast det igen och precis när jag lugnat mig lite, skulle vi få gå in till honom på uppvaket, ja då brast det igen. Där låg han vår lille plutt, men slangar och syrgasmask framför sig..
På uppvaket satt vi sen i 3 timmar, sen vaknar han och åt och då fick vi gå upp till avd..

På lördag sen fick vi åka hem, Stefan kom och hämtade oss, vi åkte med till Västerås, där mamma och pappa var, så vi åkte med dom hem till Karlstad..
Nu har han ögondroppar x flera om dagen..

Den 1a feb. var vi t csk för återbesök, mendär finns ingen behörig kontaktlinsoptiker så vi får fortsätta våra återbesök på St:eriks.. Där var vi nu i torsdags (10e), då fick Nilas en kontaktlins i ögat, en sån som ska i på morron och ur på kvällen.. Det är inte det lättaste kan jag säga, men de 4 ggr vi gjort det så har det gått bra, igår var det lite jobbigt när den skulle i, men gick sen lättare att plocka ur (då sov han), men idag när den skulle i, så gick det faktiskt riktigt bra.. Det var Andreas som satte i den medan jag höll lite i huvudet och sjöng en sång..
Han ska även ha lapp för det friska ögat varannan dag, så idag ser han ut som en liten sjörövare, våran lille älskling..
På tisdag ska vi till sthlm igen, på undersökning bara då, tror jag.. Det är ganska jobbigt detta kan jag lova, vi är helt utslitna alla 3 efter resorna.. Men det är ju för nåt bra, vi måste ju stå ut liksom..
Framöver kommer det vara koll på ögat en gång i månaden (första året) sen blir det varannan månad.. Tåg varje gång= ruinerade.. Vi får ju ut för resan för iaf en förälder, men vi vill ju åka båda.. Ersättning för båda får vi om läkaren skriver på intyget att båda måste va med, men det kanske de inte vill göra varje gång :-S Denna gång gjorde hon det iaf... :-D

Vilken personal där är, helt fantastiska.. Det är verkligen bra.. Stor skillnad mot de här uppe på ögon, där är de så sura..

Det var det.. Tack för mig för denna gång!

RSS 2.0